9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού  Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού,  Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών – Πάτρα  16/06/2023 – 18/06/2023

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών – Πάτρα 16/06/2023 – 18/06/2023

                                                                                                            ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την εξαιρετική τιμή της Γ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού (ΕΕΧΠΕΠ) να μας αναθέσει την διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΕΧΠΕΠ , με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην όμορφη Πάτρα.

Οι στόχοι της ΕΕΧΠΕΠ και της Οργανωτικής Επιτροπής μέσω της θεματολογίας του συνεδρίου είναι η ενημέρωση, η επιμόρφωση για τις τελευταίες εξελίξεις με την μορφή στρογγύλων τραπεζών, ομιλιών, διαλέξεων, ανακοινώσεων , δορυφορικών συμποσίων , έτσι ώστε να καλυφθεί το ευρύ φάσμα της Χειρουργικής του παχέος εντέρου, του ορθού και του πρωκτού, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο. Με σαφήνεια δε, να αναδειχθούν οι στρατηγικές και ο σχεδιασμός χειρουργικών ή άλλων θεραπειών, σύμφωνα με τα τελευταία σύγχρονα δεδομένα.

Τέλος σημαντικό μέρος του συνεδρίου θα αποτελέσει η ανάλυση χειρουργικών τεχνικών, όπως αυτές εξελίχθηκαν και εφαρμόζονται σήμερα.

Επιτυγχάνοντας τους σκοπούς του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΕΧΠΕΠ μετά την ανταλλαγή απόψεων , συζητήσεων των συμπερασμάτων και της ανάλυσης των διάφορων θεμάτων από τους πλέον ειδικούς χειρουργούς παχέος εντέρου της Χώρας και του Εξωτερικού, πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός γνώσεων των συνέδρων με αποτέλεσμα την παροχή ξεκάθαρων απόψεων, αποσκοπώντας στην βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας της χειρουργικής προσέγγισης του αντικειμένου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα αμφιθέατρα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ως και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Η πόλη των Πατρών και όλοι εμείς που διοργανώνουμε το συνέδριο έχοντας σύμμαχο την εποχή που θα γίνει η διοργάνωση , με χαρά θα σας φιλοξενήσουμε στην Πόλη μας και στο Πανεπιστήμιο μας, επιφυλάσσοντας για Εσάς, εκτός της παροχής υψηλής επιστημονικής ποιότητας συνέδριο, κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών.
Ελπίζουμε η παραμονή σας να αποτυπωθεί ως ένα ευχάριστο και ωφέλιμο γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Ιωάννης Χ. Μαρούλης
Καθηγητής Χειρουργικής
Ιατρικού Τμήματος
Πανεπιστημίου Πατρών

Για περισσότερες πληροφορίες: www.9coloproctology2023.gr

2ο Εντατικό Σεμινάριο στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Εντεροπάθειες και Ανοσιακές Παθήσεις του Εντέρου - 14 & 15 Ιανουαρίου 2022

2ο Εντατικό Σεμινάριο στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Εντεροπάθειες και Ανοσιακές Παθήσεις του Εντέρου - 14 & 15 Ιανουαρίου 2022

Παρακολουθήστε εδώ: http://www.gastro-evaggelismos.gr/

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ- 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, ΚΕΔΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερίδα: "Θέματα αιχμής στον καρκίνο του ορθού" - 9 Ιουλίου 2022, Αμφιθέατρο Ι, Κτίριο ΚΕΔΕΑ

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.aida.com.gr/conferences_events/7723540

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΚΗ ΖΗΣΙΑΔΗ

Ο θάνατος του Καθηγητή Άλκη Ζησιάδη στις 9/4/2021 ήταν μια μεγάλη απώλεια για το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και ειδικότερα για την κοινότητα των χειρουργών του κατώτερου πεπτικού.

Ο Καθηγητής Άλκης Ζησιάδης διετέλεσε διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ. και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκπαίδευση των νεότερων χειρουργών στις παθήσεις του παχέος εντέρου σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Γεννήθηκε στη Βάρνα της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1930. Το 1941 εξεδιώχθη μετα της οικογενείας του από τις τότε βουλγάρικες αρχές, λόγω της Ελληνικής του Υπηκοότητας και εγκαταστάθη στη Θεσσαλονίκη. Το 1950 εισήχθη 3ος στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης κατόπιν εξετάσεων. Επι 30 μήνες υπηρέτησε ως υγειονομικός αξιωματικός. Έλαβε την χειρουργική ειδικότητα στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και μετεκπαιδεύτηκε στο St. Mark‘s Hospital του Λονδίνου, στις χειρουργικές παθήσεις του παχέος εντέρου.

Το 1964 ορκίστηκε Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. και μόνιμος εσωτερικός πανεπιστημιακός βοηθός και το 1966 επιμελητής στην Α΄ Πρ.Χ. Κλινική. Το 1973 υπεβλήθη στη δοκιμασία της Υφηγεσίας και διορίσθηκε άμισθος υφηγητής της Χειρουργικής. Το 1982 διορίστηκε εντεταλμένος υφηγητής στην Α΄ Πρ.Χ. Κλινική και εντάχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. Διεξήλθε με επιτυχία την ιεραρχία της Σχολής μας και διετέλεσε διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής και διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο Καθηγητής Άλκης Ζησιάδης ενσάρκωνε ως προσωπικότητα την «ήρεμη δύναμη», τόσο στον επιστημονικό, όσο και στον εγχειρητικό τομέα. Ήταν σεμνός, ταπεινός και προσιτός σε όλους Έδινε στους μαθητές και τους συνεργάτες το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς.

Το πλήθος των ασθενών που χειρούργησε και θεράπευσε και των χειρουργών που εκπαίδευσε στην εγχειρητική του παχέος εντέρου θα θυμούνται το δάσκαλο, τον ευπατρίδη χειρουργό, τον άνθρωπο.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε το δάσκαλο και φίλο στο μεγάλο και τελευταίο του ταξίδι. Παράλληλα όμως τον μακαρίζουμε για τα έργα και το παράδειγμα του ως γιατρού και ανθρώπου.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας δάσκαλε Άλκη Ζησιάδη.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ε.Χ.Π.Ε.Π.

Ο Πρόεδρος,

 

Α. Μιχαλόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ.